Фільтр
Вегетація, днів
  • 100-105 днів
  • 105-110 днів
  • 110-115 днів
  • 115-120 днів
Виробник
  • Євросем
  • Нусід (Nuseed)
Ще 1
Стійкість до посухи
Стійкість до вовчка
Рекомендовані регіони
  • Південь
  • Схід
  • Центр
Ще 2
показати

Насіння кондитерського соняшника

Фильтр
сортувати
сортувати
від дешевих до дорогих
  • від дешевих до дорогих
  • від дорогих до дешевих
  • за алфавітом
  • по рейтингу
  • за популярністю
  • акційні
  • код: 005-0341
Семена подсолнечника Лакомка
115
35
47
212
800.00800.
00 грн/міш.
У Наявності
  • код: 005-0340
Семена подсолнечника Ягуар ХЛ
    105-111
    38
    52
    185
    6524.006524.
    00 грн/міш.
    У Наявності
    • код: 005-0123
    Семена подсолнечника НС Голиат
    105-110
    45
    33
    195
    1280.001280.
    1480.00 грн
    00 грн/міш.
    Немає на складі

    Насіння кондитерського соняшника

    Соняшник - технічна культура, що вирощується в багатьох країнах світу. Україна, Аргентина, ЄС і Росія традиційно лідирують за кількістю зібраного врожаю соняшнику.

    Соняшник хоч і займає 4 місце по поширенню серед рослинних олій, але 90% отриманої рослинної олії йде для харчових цілей і тільки 10% використовується в промисловості.

    В основному соняшник вирощують для отримання соняшникової олії, але не менш важливим є вирощування кондитерського соняшнику. Насіння кондитерського соняшнику ще називають білковим, гризовим, крупно-зерновим соняшником. Насіння кондитерського соняшнику використовують як обсмаженими, так і в складі численних кондитерських продуктів (халва, хліб, булки, солодощі та інше). Насіння кондитерського соняшнику містить високий рівень білку, має приємний смак.

    Особливість кондитерського насіння в тому, що воно крупніше звичайного, містить багато білка. Вага 1000 насінин становить не менше 100 г. Кондитерський соняшник - це найчастіше сорти, а не гібриди, вміст олії становить 30-35%, а кількість лушпиння 40-60%, що дозволяє з легкістю його очищати механічно, так як ядро ​​слабо закріплене у середині. Ядро складає половину ваги насіння. Кондитерське насіння соняшнику зазвичай чорне з білими лініями.

    Для вирощування насіння кондитерського соняшнику підходить центральний, південний і східний регіон.

    Селекція кондитерського соняшнику спрямована на створення гібридів з високою і стабільною врожайністю насіння, що має високі смакові якості. Високобілкові гібриди кондитерського соняшнику для споживання людиною вирощуються в США, Словаччині, Франції, Іспанії, Україні, Туреччині, Росії, Сербії. Колір насіння - важлива відмінна характеристика цієї групи соняшнику. Біла насінина з сірими смугами найбільш популярна в Туреччині, сіре насіння з смугами - популярне в США, Іспанії, Китаї, а чорне насіння найбільш поширене в Росії і країнах Балканського регіону.

    Селекційний процес створення кондитерських гібридів спрямований на підвищення кількості білка в ядрі до 25%, збільшення кількості незамінних амінокислот і самої маси насіння за 1000 шт. Кількість олії в насінні кондитерського типу не повинне перевищувати 40%. Ідеальне насіння кондитерського типу повинно бути не менше 80 г за 1000 штук, його олійність не має перевищувати 30%, насінина повинна мати великий розмір, низький рівень кадмію, високий рівень білка, токоферолу (вітамін Е) і олеїнової кислоти.

    Урожай кондитерського насіння зазвичай сортують і ділять на групи. Найбільша фракція буде реалізуватися в оболонці, насіння середнього розміру очищається і продається у вигляді очищених ядер, найдрібніша фракція використовуються для годування тварин і птахів.

    Для того, щоб виростити велику насінину, в першу чергу, слід використовувати високоякісний посівний матеріал соняшнику з потенціалом для цієї мети. Зрошення (або достатнє зволоження) в період вегетації також сприяє збільшенню розміру насінини в оптимально загущених посівах.

    Ми надаємо якісну консультацію по посівному матеріалу всіх гібридів соняшнику в маркеті Вашого поля POSIVNA (Посівна).